Chemtrail Skeptic

A blogon a chemtrail összeesküvés elmélettel, annak bizonyítékaival és állításaival foglalkozok szkeptikusan. Eredetileg egyetlen bejegyzésbe szerettem volna leírni mindezt, de az idő előrehaladtával, ahogy egyre inkább beleástam magamat az összeesküvés elméletbe, egyre csak gyűltek az infók és az ellenbizonyítékok. Egyszer csak azon kaptam magamat, hogy egy többtízoldalas dokumentumon dolgozok már hónapok óta. A blogon ezt a hatalmas dokumentumot osztottam fel bejegyzésekre.

Bizonyíték #15: Az egyik húz maga után kondenzcsíkot, a másik nem

Közzétéve: 2014.03.19. 15:06 | Szerző: Kovács Nándor

1968510.jpg

A chemtrail hívők nagyon szeretnék azon lovagolni azon, hogy "De hát nézd meg ezt! Az egyik húz maga után kondenzcsíkot a másik nem, pedig azonos magasságban repülnek! Hogy lehetséges ez?", és olyan képeket mutogatnak, mint például a fenti fotó.

A kondenzcsíkok kialakulásáról szóló bejegyzésben részletesebben is leírtam, de itt se árt újra ismételni a dolgokat röviden.

A kondenzcsíkok kialakulásánál öt paramétert kell figyelembe vennünk:

  • a levegő relatív páratartalmát
  • a légnyomást
  • a levegő hőmérsékletét
  • a hajtómű típusát (ez fontos a károsanyag-kibocsátás szempontjából)
  • a hajtómű teljesítményét

A fenti képen (forrás) egyébként a Fly Emirates légitársaság két gépe látható. Az elől haladó egyAirbus A380-861, a mögötte lévő pedig egy Boeing 777-300 típusú repülőgép. Egyrészt nem vagyok teljesen meggyőződve, hogy egy magasságon repülnének, kicsit rézsútosan, de még ha fel is tesszük ezt, valamint azt is feltételezzük, hogy minden körülmény azonos, akkor is érdemes egy pillantást vetni a két repülőgépre.

Az  Airbus A380-ason négy, elég nagy hajtómű látható, szemben az Boeing 777-es két hajtóművével. Az Airbus A380-as egy lényegesen nagyobb, testesebb repülőgép, így erősebb hajtóművekre van szüksége, mint a Boeing-nek. Azt sem lehet figyelmen kívül hagyni, hogy esetleg a két repülőgép eltérő teljesítményen járatja a hajtóműveket, és a hajtóművek égéstermék kibocsátása is eltérő lehet.

komment

süti beállítások módosítása