Chemtrail Skeptic

A blogon a chemtrail összeesküvés elmélettel, annak bizonyítékaival és állításaival foglalkozok szkeptikusan. Eredetileg egyetlen bejegyzésbe szerettem volna leírni mindezt, de az idő előrehaladtával, ahogy egyre inkább beleástam magamat az összeesküvés elméletbe, egyre csak gyűltek az infók és az ellenbizonyítékok. Egyszer csak azon kaptam magamat, hogy egy többtízoldalas dokumentumon dolgozok már hónapok óta. A blogon ezt a hatalmas dokumentumot osztottam fel bejegyzésekre.

A chemtrail összeesküvés elmélet alapja, története

Közzétéve: 2014.03.19. 08:33 | Szerző: Kovács Nándor

A chemtrail szó az angol chemical (vegyi) és contrail (kondenzcsík) szavakból származik, idehaza meghonosodott változata a vegyicsík. A chemtrail összeesküvés elmélet lényege nagyjából így írható le: a gonosz Háttérhatalom (de tetszés szerint egyéb gonosztevővel is helyettesíthető) álcázott repülőgépekről különböző méreganyagokat (ez lehet fém (leginkább alumínium, bárium és stroncium), vagy vírus) szórnak a fejünkre nagy magasságból. A földről sokszor nem lehet megkülönböztetni az álcázott repülőgépeket a kereskedelmiektől, mindössze a nyomukban hosszan megmaradó méregfelhő lehet gyanús, ami egy idő után beteríti az egész eget. A permetezés célja, hogy a Háttérhatalom lecsökkentse az emberiség létszámát egy olyan szintre, amit már kontrollálni tud, és beköszöntsön az Új Világrend. Az emberiség létszámának csökkentésére pedig úgy használják a chemtraileket, hogy:

  • a nehézfémek tönkreteszik a termőföldeket, így egyre több ember fog éhezni
  • megváltoztatja és szélsőségessé teszi az időjárást, így sokkal többen halnak meg különböző, látszólag természetes eredetű szélsőséges időjárási körülmények következtében, amelyek a legszokatlanabb helyeken csapnak le
  • a vírusokkal és nehézfémekkel folyamatosan betegítik a lakosságot
  • szélsőségesebb változatok szerint a HAARP rendszert is felhasználják a gonosz terv véghez viteléhez

Az elmélet alapja egy 1996-ban megjelent hivatalos USAF dokumentum a „Weather as a Force Multiplier: Owning the Weather in 2025” című tanulmány volt, amiben egy olyan fiktív, 2025-ös katonai helyzetet vázoltak fel, amiben az USA és más államok is rendelkeznek időjárást befolyásoló fegyverekkel. A légierő akkor egyértelművé tette, hogy a dokumentum "nem tükrözi a jelenlegi katonai stratégiát, gyakorlatot, vagy tudást" és hogy "jelenleg nem folytatnak az időjárás módosítását célzó kísérleteket vagy programokat, és ezt a jövőben nem is tervezik”.

Bár általában a hivatalos magyarázatokkal szemben ritkán vagyok szkeptikus, itt azért a mondat legutolsó részével, miszerint "ezt a jövőben nem is tervezik", nyugodtan lehetünk szkeptikusak, ezzel ugyanis valóban kísérleteznek.

Ez persze nem hatotta meg az akkor még kis létszámú, de lelkes összeesküvés párti közösséget.
Ráadásul olaj is volt a tűzre a hivatalos cáfolás, hiszen ők úgy gondolták, hogy ha a hivatalos szerv cáfolja, akkor az állítás csak igaz lehet. Ez azonban egy súlyos logikai hiba, amibe az összeesküvés elméletek kedvelői nagyon gyakran beleesnek.

1997-ben egy összeesküvés-elméletekkel foglalkozó weboldalon aztán feltűnt egy GENOCIDE.txt fájl, amit a linkre kattintva el is olvashattok. Ebben rengeteg érdekességet olvashatunk. Például kiderül, hogy 1997-ben még az utasszállító repülőgépek nem voltak egyáltalán gyanúsak, hanem katonai gépek szórták a mérget. Itt még erősen érződik az egy évvel korábban megjelent dokumentum hatása. Kondenzcsíknak álcázták a méregfelhőt, hogy az avatatlan szem könnyen összekeverhesse a kettőt. A katonai gépekbe speciális üzemanyagot (JP-8) töltenek, ami sokkal mérgezőbb, mint a normál kerozin, hiszen 1,2-dibróm-etánt és cink-kloridot tartalmazott. Előbbi csökkenti az agy működését, tompává tesz, depressziót és lehangoltságot okoz. Utóbbi pedig szövetkárosító hatású, belélegezve tönkreteszi a légzőszervek nyálkahártyáját.

A chemtrail összeesküvés elmélet 1999-ben lett először nagyon felkapott, ebben az évben egymás után jelentek meg a különböző cikkek a témában. Az azonban megállapítható, hogy a chemtrail összeesküvés elmélet szélesebb körben William Thomas munkásságának köszönhetően terjedt el és vált ismertté. 1999. január 8-án megjelentetett egy cikket a chemtrail-ekről, amit ezen a linken olvashattok el.

Nem sokkal később, január 25-én Art Bell meghívta a Coast to Coast AM rádiócsatornán vezetett „Somewhere In Time” című rádióműsorába Will Thomast, aki készségesen beszélt a chemtrail összeesküvés elméletről. A chemtrail hívőknek ez mellesleg piros betűs ünnepnek számít, ezen a napon tartják meg minden évben a chemtrail elleni tiltakozás világnapját.

chemtrail_fuel.jpgEzután Art Bell is aktívan kivette a részét az elmélet terjesztésében. 1999. november 7-i keltezésű cikke mérföldkőnek számított, ugyanis ebben használt először képi bizonyítékot a chemtrail elmélet alátámasztására. Erről a képről később, még olvashattok a cáfolatok között. Egyelőre legyen elég annyi, hogy bármilyen meglepő, nem chemtrail látható a fotón.

Innentől kezdve nem volt megállás, a cikkek folyamatosan özönlöttek a konteós szubkultúrát ápoló blogokról. Eközben maga az elmélet folyamatosan változott, elsősorban a kívülről érkező kritikák hatására, másrészt minden szerző alakított kicsit a történeten. Ennek köszönhető, hogy a manapság elterjedt chemtrail összeesküvés elméletnek már köze sincs az eredetihez.

Már utasszállító repülőgépek is gyanúsak, megváltozott a kiszórt fémek összetétele is (lásd: 1,2-dibróm-etánról és cink-kloridról, alumíniumra, báriumra és stronciumra). Hatással voltak az összeesküvés elméletre más összeesküvés elméletek is, így például a védőoltás ellenesek miatt megjelentek a vírusok chemtrailben, a technofóbok miatt a nanorobotok, a GMO ellenesek miatt pedig az egyik főbűnbak a Monsanto lett. A chemtrail tevékenység lényege és fedőtevékenysége is sokat változott. Régebben fedőtevékenységről nem nagyon beszélhettünk, tulajdonképpen "nyíltan" csinálták a mérgezést az amerikai repülőgépek, ma már elsősorban a geoengineering-et hangoztatják. Azt állítják, hogy a globális felmelegedés elleni harc nevében szórnak minket különböző nehézfémekkel.

WhatInTheWorldAreTheySpraying.jpg2010-ben egy chemtrail hívőkből álló filmes csapat újabb lendületet adott az elmélet terjedésének. Ekkor készítették el ugyanis a chemtrail hívők alapfilmjének számító, „What in the World Are They Spraying?” (magyarul „Mi a fenét permeteznek ezek?”) „dokumentumfilmet”, ami ma már milliós nézettségeken is túl van, több nyelven feliratozták, kiadták DVD formátumban, és Youtube-on teljes hosszában elérhető. Jól megfigyelhető, hogy a chemtrail elmélettel még csak ismerkedők a legtöbb állításaikat ebből a filmből szedik, ahogy azt Balázs is tette a műsorában. Lényegében ő is a film „történetvezetését” követte, és ugyanazokat mondta vissza, amik a filmben elhangzottak, se többet, se kevesebbet.

Ezen a ponton álljunk is meg picit, mert egy gondolat mindig felmerül bennem, amikor ilyen összeesküvés elméletekkel foglalkozok. A film és rengeteg hasonló leleplező "dokumentumfilm" található szerte a neten. Ha az Illuminati, a Háttérhatalom nevezzük akárhogy annyira kézben tart mindent és tényleg annyira nagyhatalmú, mint ahogy azt a paranoid összeesküvés elméletekben állítják, akkor hogy létezik az, hogy ez a film elérhető a neten? Sőt továbbmegyek. Hogy létezik az, hogy a nyíltan konteós blogok mind elérhetőek a Google keresőből? Az Illuminati mégse akkora hatalmú, hogy egy kis nyomást gyakorolva a Google-re ezeket egyszerűen mellőzze a találati listából? A tárhely-, és domain szolgáltatókat nem tudják megfélemlíteni, hogy ha nem törlik az ilyen oldalakat, akkor számolniuk kell a következményekkel?

Ennek én éppen ellenkezőjét tapasztalom: Az ilyen oldalak gombamód szaporodnak, és ezek az oldalak sokszor előrébb vannak a találati listában, mint bármi más. Ezen felbuzdulva azt is megkérdezném akkor, hogy létezik az, hogy Balázs adását nem némították el azonnal, ahogy elhangzott a chemtrail szó? Nincs meg a technikája az Illuminatinak ahhoz, hogy megzavarja a rádióadást, vagy a ClassFM-nél nincs beépített emberük, aki lekapcsolta volna Balázs mikrofonját? Ha tényleg akkora a Háttérhatalom, amekkorának beállítják a konteósok, akkor eléggé bénának és ügyetlennek kell lennie ahhoz, hogy ekkora lyukak maradjanak a pajzson, amin keresztül szabadon szivároghat az információ. Érdekes módon, egy összeesküvés elmélet hívőtől sem kaptam még sose ezekre a kérdésekre értelmes választ, csak üres fröcsögést.

A film készítőivel kapcsolatban pedig egy másik kérdésem is felmerült: a konteósok szerint az összes ember, aki cáfolja az összeesküvés elméleteket, a Háttérhatalom által fizetett bérenc (igen én is), akinek az a feladata, hogy lejárassa, és hiteltelenné tegye az elméleteket. Megkérdezném, hogy a film készítőinek akkor mégis miből telt kamerára, és repülőútra Hawaii-ra? Nekem valahogy nincs pénzem végigutazni a helyszíneket, ahol a chemtrail film készítői jártak, pedig elvileg fizetett Illuminati-ügynök vagyok, vagy valami ilyesmi. Ha pedig a válasz a fenti kérdésre az, hogy saját vagyonukat áldozták be a film elkészítésére, akkor joggal merül fel a kérdés, hogy akkor én nem áldozhatok fel némi szabadidőt ennek az összeesküvés elméletnek a cáfolására? Ez ráadásul még pénzbe se kerül.

komment

süti beállítások módosítása