Chemtrail Skeptic

A blogon a chemtrail összeesküvés elmélettel, annak bizonyítékaival és állításaival foglalkozok szkeptikusan. Eredetileg egyetlen bejegyzésbe szerettem volna leírni mindezt, de az idő előrehaladtával, ahogy egyre inkább beleástam magamat az összeesküvés elméletbe, egyre csak gyűltek az infók és az ellenbizonyítékok. Egyszer csak azon kaptam magamat, hogy egy többtízoldalas dokumentumon dolgozok már hónapok óta. A blogon ezt a hatalmas dokumentumot osztottam fel bejegyzésekre.

Bizonyíték #7: Tűzoltó repülőgépek

Közzétéve: 2014.03.19. 10:20 | Szerző: Kovács Nándor

Nagyon gyakran látni olyan képeket, amelyeken erdőtüzek oltására szolgáló repülőgépeket állítanak be úgy, mint chemtrailező gépeket, ezekből kaptok most egy kis válogatást.

A fenti videó megtalálható egy másik, kevésbé konteós címen is, sokkal jobb minőségben. Ez a gép egy Boeing 747 Supertanker tűzoltó repülőgép, amely jelenleg az Evergreen cég tulajdonában van. A videó nem éles bevetésen, hanem egy próbarepülés alkalmával készült, ezért nincs megfestve a víz.

supertanker2.jpgEzt a képet is sokszor megosztják a chemtrail hívők, mondván, hogy ez is vegyipermetezés. Ez azonban még mindig a fent említett repülőgéptípus egy reklámfotója.

De találhatunk olyan képeket is, amelyeken látszólag az történik, hogy a méreggel teli tartályokat ép pakolják be a gépekbe. Valójában ezeket is erdőtűz oltásra készítik elő.

A képek forrásai és magyarázatuk az alábbi linkeken érhetők el:

http://atomictoasters.com/2012/06/modular-airborne-firefighting-system/maffs-2008/
http://www.dvidshub.net/image/611307/maffs-activation-2012#.UEBy3CLCaSp
http://wildfiretoday.com/2012/06/24/two-military-maffs-c-130-air-tankers-activated/

A chemtrail filmben is hivatkoznak az erdőtüzekre egy pár mondatban. Azt állítják, hogy a kiszórt alumínium elősegíti az erdőtüzek terjedését, a tűz olyan sebességgel és akkora lánggal ég, ami még a tűzoltókat is meglepte. Ám érdekes módon a videóban egy tűzoltót se kérdeznek meg erről, Will Thomas weboldalán kívül pedig sehol se találom annak bizonyítékát, hogy ez igaz lenne. Mellesleg nagyon úgy néz ki, hogy az alumíniumot az erdőtüzek oltásánál is alkalmazzák. Az oltásnál használt speciális keverékben ugyanis alumínium-hidroxid van. Ez hő hatására alumínium-oxidra és vízgőzre bomlik. A reakció nagyfokú hőelvonással jár, a vízgőz csökkenti a tüzet, az alumínium-oxid pedig védőréteget képez a felületen így akadályozva meg a tűz továbbterjedését.
Itt egy magyarázatot tudok elképzelni, mégpedig azt, hogy a chemtrail hívők láttak videót a termitről amiben valóban van alumínium és úgy gondolják, hogy akkor az biztos ugyanúgy viselkedik az erdőtüzeknél is. Csakhogy a termitben vas-oxid is van, az pedig erdőtüzeknél nehezen van jelen olyan mennyiségben, ami a termit előállításához szükséges, és a két komponens aránya sem mindegy. 

Az alábbi képen kiolvasható az US 7413145 felirat, és még nagy, figyelmeztető matrica is van a tartályon, így ez biztos csak valami veszélyes dolog lehet.
19506patentchemtraildees.jpgEz már azonban nem egy ügyes átverés, mint a HAZMAT, de még mindig nem bizonyíték a chemtrailezésre. A tartályra írt számra rákeresve erre az oldalra bukkantam, ahol leírják a szabadalom lényegét.

A method and apparatus for aerial fire suppression utilizing a potable fire retardant chemical dispensing system, readily adaptable, without extensive aircraft modification, to various makes of aircraft, for dispensing current types of forest and range fire fighting chemicals. The aerial delivery system is self contained and reusable. It enables cargo/utility aircraft to carry and dump a load, under control. The aerial delivery system is capable of attachment at the wing box, pressurized delivery from the nozzles, and nozzles directed straight downward.

A bekezdés erdőtüzek oltására alkalmazott speciális adagoló berendezésről szól. A szabadalom lényege, hogy a repülőgépet komolyabb átalakítás nélkül lehet felhasználni erdőtüzek oltására. Ezt úgy oldják meg, ahogy a képen is látható, hogy a gépből kiszednek minden felesleges dolgot, és helyére tartályokat helyeznek.

komment

süti beállítások módosítása