Chemtrail Skeptic

A blogon a chemtrail összeesküvés elmélettel, annak bizonyítékaival és állításaival foglalkozok szkeptikusan. Eredetileg egyetlen bejegyzésbe szerettem volna leírni mindezt, de az idő előrehaladtával, ahogy egyre inkább beleástam magamat az összeesküvés elméletbe, egyre csak gyűltek az infók és az ellenbizonyítékok. Egyszer csak azon kaptam magamat, hogy egy többtízoldalas dokumentumon dolgozok már hónapok óta. A blogon ezt a hatalmas dokumentumot osztottam fel bejegyzésekre.

Az ember, aki átverte a chemtrail hívőket egyetlen videóval

Közzétéve: 2014.10.14. 09:33 | Szerző: Kovács Nándor

deadstate-chris-bovey-635x325.jpgOktóber 1-én, a devoni származású, 41 éves Chris Bovey számára nagyszerű lehetőség adódott egy kis trollkodásra. A Buenos Aires-ből Angliába induló gépének ezen a napon Sao Paolo-nál kényszerleszállást kellett végrehajtani, és az ilyenkor szokásos protokoll szerint a felesleges kerozint kiengedik, hogy a landolásnál ne legyen a többlet teherből probléma. A rengeteg üzemanyag ugyanis azontúl, hogy tűz-, és robbanásveszélyes, megnehezíti a leszállást, nagyon megterheli a futóműveket és a szárnyakat is, amelyek eltörhetnek.
Chris éppen a szárny melletti ablaknál ült, és videóra vette a nem mindennapi látványt, majd ezt fel is töltötte a Youtube-ra, finoman fogalmazva, is félrevezető címmel.

A chemtrail hívők azonnal rácuppantak a videóra, és véreskardként lengették az újabb "bizonyítékot". A sikerről sokat elárul ez az adat: az eredeti felvételt több, mint 1millióan nézték meg és több mint 20ezren osztották meg. Chris azonban nem elégedett meg csupán a videó feltöltésével. Mivel szemtanúja volt a permetezésnek, ezért kitalált egy kis háttérsztorit is, hogy a Heathrow reptérre megérkezve rögtön letartóztatták, fogva tartották, és még a mobiltelefonját is elvették. Ez olyanannyira hitelesre sikerült, hogy Richie Allen, David Icke egy szintén összeesküvés-elmélet hívő barátja, meghívta rádióműsorába is, ahol interjút készített vele.

A leleplezés óta Christ folyamatosan támadják és zaklatják az összeesküvés-elmélet hívők Facebook-on.

Forrás

Az Index chemtrail pilótás interjúja túl jól sikerült

Közzétéve: 2014.08.08. 13:05 | Szerző: Kovács Nándor

Néhány napja az Index, valamilyen indíttatásból (lehet, hogy a Háttérhatalom felszólítására, ezt már soha nem fogjuk megtudni) konteó napot tartott az oldalon. Nagyon örültem a kezdeményezésnek, hiszen jómagam is sokat foglalkozok a témával, újabban pedig egyre többet. Úgy éreztem magamat, mintha minimum Karácsony lett volna. A konteó nap alkalmából elsősorban az összeesküvés-elméleteket kifigurázó és azokat nevetség tárgyává tevő írások jelentek meg az oldalon. Én kicsit hiányoltam az elemző cikkeket, hiszen az összeesküvés-elmélet alapú gondolkodás mögötti pszichológia véleményem szerint nagyon érdekes, érdekesebb, mint sok összeesküvés-elmélet, és érdekesebb annál, minthogy félresöpörjük azokat.

A nagy nevetgélésnek, amiket a szatírikus cikkek okoztak, persze a nap végére sírás lett a vége. Volt ugyanis egy olyan cikk, ami túl jól sikerült, és rengetegen elhiszik. Ez egy álinterjú, egy korábban chemtrailezést végző pilótával.

Az interjú ihletforrása valószínűleg az a cikkben is belinkelt videó volt, amiről a chemtrail.hu-n már írtam korábban. Ezalapján készíthették el az álinterjút, amiből annyira nem jön át az irónia, bár próbálták úgy enyhíteni a dolgot, hogy az elejére és a legvégére beraktak egy dobozt, de véleményem szerint, sokan el se olvasták az egész interjút, egyből nyomtak a "Tetszik" gombra, ami mellett már a 26 ezres szöveg szerepel. Ez elképesztő. Ennél már csak az elképesztőbb, hogy hányan hitték el, és hány weboldal vette át, mindenféle ellenőrzés nélkül az anyagot. Az emberi butaság és hiszékenység határtalan...

Megállapítható, hogy valóban igaznak tűnik annak a kutatásnak a konklúziója, miszerint a trollkodásnak szánt kommentek elsősorban az összeesküvés-elméletek kedvelői között okoznak nagyobb felbojdulást.

A csapat azt is megállapította, hogy az alternatív híreket kínáló weboldalak látogatói nagyobb számban dőlnek be a hamis információknak, és tovább is éltetik azokat, mint a többi oldal követői. Ez egybevág a saját tapasztalatommal is, miszerint az összeesküvés-elméletek kedvelői sokkal inkább bedőlnek a hoaxoknak, ráadásul a hoaxot képesek beépíteni az összeesküvés-elméletükbe, így továbbéltetve a hamis információt.

Bizonyíték #15: Az egyik húz maga után kondenzcsíkot, a másik nem

Közzétéve: 2014.03.19. 15:06 | Szerző: Kovács Nándor

1968510.jpg

A chemtrail hívők nagyon szeretnék azon lovagolni azon, hogy "De hát nézd meg ezt! Az egyik húz maga után kondenzcsíkot a másik nem, pedig azonos magasságban repülnek! Hogy lehetséges ez?", és olyan képeket mutogatnak, mint például a fenti fotó.

A kondenzcsíkok kialakulásáról szóló bejegyzésben részletesebben is leírtam, de itt se árt újra ismételni a dolgokat röviden.

A kondenzcsíkok kialakulásánál öt paramétert kell figyelembe vennünk:

  • a levegő relatív páratartalmát
  • a légnyomást
  • a levegő hőmérsékletét
  • a hajtómű típusát (ez fontos a károsanyag-kibocsátás szempontjából)
  • a hajtómű teljesítményét

A fenti képen (forrás) egyébként a Fly Emirates légitársaság két gépe látható. Az elől haladó egyAirbus A380-861, a mögötte lévő pedig egy Boeing 777-300 típusú repülőgép. Egyrészt nem vagyok teljesen meggyőződve, hogy egy magasságon repülnének, kicsit rézsútosan, de még ha fel is tesszük ezt, valamint azt is feltételezzük, hogy minden körülmény azonos, akkor is érdemes egy pillantást vetni a két repülőgépre.

Az  Airbus A380-ason négy, elég nagy hajtómű látható, szemben az Boeing 777-es két hajtóművével. Az Airbus A380-as egy lényegesen nagyobb, testesebb repülőgép, így erősebb hajtóművekre van szüksége, mint a Boeing-nek. Azt sem lehet figyelmen kívül hagyni, hogy esetleg a két repülőgép eltérő teljesítményen járatja a hajtóműveket, és a hajtóművek égéstermék kibocsátása is eltérő lehet.

A Honvédelmi Minisztérium álláspontja chemtrail ügyben

Közzétéve: 2014.03.19. 14:14 | Szerző: Kovács Nándor

Mindenképpen érdekes és megemlítésre érdemes, hogy 2012. május 15-én Korondi Miklós a Jobbik Magyarországért párt országgyűlési képviselője írásbeli kérdést nyújtott be Kövér Lászlónak, az Országgyűlés elnökének „Meddig permetezik vegyszerekkel hazánk lakosságát, mint a csótányokat?" címmel. A képviselő interpellációjára Hende Csaba, honvédelmi miniszter válaszolt, viszonylag eléggé frappánsan.

„... a Magyar Honvédség engedélyével vagy tudomásával Képviselő Úr levelében említett tevékenység nem folyik, mérgező hatású vegyi permetező repülések Magyarország területén a jelzett időpontokban, de általában is kizártak."

Valamint helyre is igazítja a képviselő tévedését, amiről már fentebb már írtam:

„Tájékoztatom, hogy Magyarország légterében nincsenek „légi folyosók”, mind a polgári és a katonai légijárművek a csatolt légiforgalmi térképeken szereplő útvonalakat használják.”

Korondi Miklós mellesleg mégis milyen választ várt? Ha mindenki benne van az összeesküvésben, akkor pont Hende Csaba lesz az, aki először letagadja, nem? A chemtrail hívőknek persze ez ismét egy megerősítés volt, hiszen ha tagadják, akkor biztos igaz. Hiába na, az összeesküvés elmélet hívőket mindig minden csak megerősíti, ha nem foglalkoznak vele akkor az is bizonyíték, ha foglalkoznak vele és cáfolják, akkor is.

A svéd kormány beismerte a permetezést?

Közzétéve: 2014.03.19. 14:12 | Szerző: Kovács Nándor

Pernilla-Hagberg.jpgA chemtrail összeesküvéssel foglalkozó oldalakon többször szerepel, hogy a németek, amerikaiak mellett a svédek is elismerték a chemtrailezés tényét és felszólították a világ kormányait, hogy szüntessék be ezt a tevékenységet.

Nagyon hangzatos, de mi a valóság a kijelentés mögött? Nos valójában nem a svédek ismerték el a permetezést, hanem Pernilla Hagberg, a svéd Zöld Párt egyik képviselőnője. A Zöld Párt még mindig nem Svédország, sőt a Zöld Párt hivatalosan is elhatárolódott Pernilla Hagberg kijelentésétől, és maga Hagberg is hangsúlyozza, hogy ez csak egy személyes meggyőződése, és nem a pártja véleménye. Hagberg egyébként az alig 4 ezer lelkes Vingaker település helyi politikusa.

Források:
http://www.aftonbladet.se/nyheter/article15478012.ab
http://kkuriren.se/nyheter/katrineholm/1.1555730
http://www.urbanlegends.hu/2013/10/hatha-valakit-erdekel-kicsoda-pernilla-hagberg/

A német kormány beismerte a permetezést?

Közzétéve: 2014.03.19. 14:08 | Szerző: Kovács Nándor

Állítólag a német kormány beismerte, hogy időjárás módosítás céljából chemtraileznek. A helyzet azonban az, hogy nem ezt ismerték el. Történt ugyanis 2005-ben, hogy Karsten Brandt meteorológus furcsa anomáliákat vett észre a radarjelekben, amiket nem a meteorológiai radar rendszer meghibásodása okozott, és semmiképp sem lehettek a hirtelen keletkező majd semmivé foszló zivatarfelhők.

Karsten Brandt a hadseregre gyanakodott, hogy esetleg az olyan kísérleteket folytat, amik komolyan befolyásolhatják a lokális időjárást vagy veszélyt jelenthet az emberek egészségére nézve. Brandt nem volt rest kimenni a terepre, és hosszú alumínium szálakat, valamint alumínium pamacslabdákat talált szétszórva.
bmagwgxcqaanvle_jpg_large.jpgA német kormány Brandt kitartásának köszönhetően kénytelen volt elismerni, hogy hadgyakorlatok során radarzavarás céljából alumínium szalagokat dobnak ki repülőgépekből. Ezeknek a fémszalagoknak maradványait találta meg Brandt a földön is csomókban vagy hosszú fonalakban.

A német RTL egy nagyon korrekt riportban számolt be az esetről, azonban a chemtrailhívő oldalak a hivatalos közleményben szereplő „radar chaff” kifejezést egyszerűen átírták chemtrailre, és így mindjárt kicsit más értelmet nyert az egész.

A hadsereg ilyen jellegű radarzavarása azóta is téma Németországban, azt azonban fontos megjegyezni, hogy ez egy ismert katonai radarzavaró eljárás, és nem szabad még véletlenül se, szándékosan pedig főleg nem, összekeverni a chemtrail tevékenységgel.

Amerika beismerte a chemtrailezést?

Közzétéve: 2014.03.19. 13:58 | Szerző: Kovács Nándor

Az amerikaiaknál három úriembert kell megnevezni, akik a chemtrail hívők szerint beismerték a chemtrailezést, pontosabban a geoengineeringet. Mindhárom esetben elmondható, hogy a chemtrail hívők erősen ferdítenek.

Az egyik úriember John Holdren, Barack Obama tudományos tanácsadója, aki az alábbi videó és a chemtrail hívők szerint beismerte a geoengineering tevékenységet. Holdren valóban a geoengineering technológiájáról beszél, viszont annak is jórészt a lehetséges veszélyeit emeli ki. Egyértelműen azon az állásponton van, hogy tudományosan vizsgálni kell annak lehetőségét, hogy végszükség esetén például a napfény egy részét visszaverő aeroszol-részecskéket juttassunk ki az atmoszféra legfelsőbb rétegeibe, de felhívja a figyelmet arra, hogy az időjárás egy annyira komplex rendszer, hogy nem tudjuk, egy ilyen beavatkozás vajon hatásos lenne-e, lehet, hogy csak csepp a tengerben, de az is lehet, hogy az utolsó csepp a pohárban. Nem tudjuk jelenleg, hogy vannak-e káros mellékhatásai, és önmagában nem oldaná meg a problémát, csak időt nyernénk vele, hogy a probléma gyökerét orvosolni tudjuk. Azon kívül tehát, hogy Holdren nagyon megfontoltan nyilatkozik (itt a videóban is) a planétamérnökség lehetőségeiről, a megnyilatkozásai soha sem utaltak arra, hogy ilyen művelet folyamatban lenne-e már, vagy akár komoly tesztek folytak-e volna. Az erre vonatkozó konkrét kérdésekre mindig negatív választ ad, és nincs is igazán okunk kételkedni abban, hogy igazat mond.

A másik Dennis Kucinich képviselő, aki a hívők szerint 2008-ban a kongresszus elé terjesztett törvényjavaslatában elismerte a chemtrailt, mi több, a tudat-, és időjárás módosító, valamint földrengéseket mesterségesen előidéző szerkezetek jelenlétét az amerikai hadseregben. A konteósok szerint végül a kongresszus nyomására töröltette az oda nem illő pontokat. Valójában két UFO hívő Alfred Webre és Carol Rosin írták át a szöveget, a képviselőnek semmi köze nem volt hozzá.

Amerikai oldalról végül, de nem utolsó sorban meg kell említenünk David Keith-et, akit a chemtrailesek alapfilmjében is bemutatnak, és úgy állították be, mint a folyamatban lévő geoengineering legnagyobb zászlóvivőjét. Állításuk szerint a 2010-es AAAS (American Academy of Arts and Sciences) konferencián kijelentette, hogy törvényi felhatalmazással permeteznek minket úgy, hogy közben nincsenek tisztában a veszélyeivel.

Ezzel szemben valójában azt mondta – és ezzel kezdte az előadását – hogy a geoengineering teszteletlen és veszélyes, de szükséges a kutatása, mert később esetleg szükség lehet rá.

David Keith-et a film után többször is életveszélyesen is megfenyegették a chemtrail hívők, mondván, hogy az egész családját lemészárolják, ha nem tesz a chemtrailezés ellen semmit. Ezt megelégelve 2011. május 24-én leült beszélgetni néhány chemtrail hívővel a 100 percnél is hosszabb videót ezen a linken nézhetitek meg.  Ebből emelt ki pár nagyon érdekes mondatot Szilágyi András, előadásában.

„A geoengineering az a lehetőség, hogy az emberek esetleg szeretnék, még ha részlegesen és tökéletlenül is, ellensúlyozni a globális felmelegedés kockázatait úgy, hogy szándékosan hűtik a légkört azáltal, hogy valamiképpen visszaverőbbé teszik. És az én tudásom szerint senki sincs még a közelében sem annak, hogy ezt ténylegesen csinálja. Én nem támogatom, hogy csináljuk, de támogatom, hogy komolyan gondolkozzunk rajta.”

„Amiről beszélünk (aeroszolok a sztratoszférában) azok nem hoznának létre látható csíkokat, mert túl magasan lennének, és nem lehetne polgári repülőgépeket használni hozzá, mert azok nem tudnának olyan magasra repülni.”

Úgy gondolom, hogy itt egy újabb logikai hibára érdemes felhívni a kedves hívők figyelmét. Ha én, egy gonosz Szabadkőműves Illuminátus Annunaki lennék, akkor úgy csinálnám, hogy ne lássák az emberek a tevékenységet, még véletlenül se, ehhez képest teljesen jól látható és észrevehető.

„Én olyan problémákkal foglalkozom, amelyekről valóban úgy tudom, hogy ártanak az embereknek. A légszennyezés okozta halálozás több mint 1%. A légszennyezés kb. 50 ezer embert öl meg évente Észak-Amerikában. Ez valódi, ezek kemény adatok. Tehát az én szemszögemből nézve, én olyan problémákkal akarok foglalkozni, amelyek tényleg valósak. Arra nem láttam egy fia bizonyítékot sem, hogy a chemtrail összeesküvés-elméletből bármi is igaz lenne.”

„Ha valóban meg tudnának győzni arról, hogy az emberek ezt csinálják, akkor, és ezt komolyan mondom, azonnal eldobnék minden mást, amit csinálok, azaz ha a chemtrail alatt egy nagy kormányzati összeesküvést értünk, akkor tényleg minden mást azonnal abbahagynék és az életemet is kockára tenném azért, hogy leállíttassam. Azt gondolom, hogy ez volna a helyes. De nem láttam erre semmiféle bizonyítékot.”

Úgy gondolom, hogy Keith szavai nagyszerűen illeszthetők minden más, hasonlóan paranoid összeesküvés-elméletre, és nagyon jól megfogalmazza ezek legnagyobb problémáját ezeknek: nem valós dolgokkal, nem valós problémákkal foglalkoznak, hanem egy olyan képzelt, veszélyekkel teli világ problémáival, amik egyszerűen nem léteznek. Ha úgy tetszik, akkor a hívők valóban a Mátrixban élnek. A chemtrail összeesküvés elmélet hívői többek között készpénznek veszik a geoengineering technológia mindennapi alkalmazását, miközben még a legoptimistább kutatók is csak papíron elvégzett számításokat tudnak bemutatni, esetleg színes diagramokat tudnak prezentálni.

Csak NATO országokban permeteznek?

Közzétéve: 2014.03.19. 13:50 | Szerző: Kovács Nándor

A chemtrail filmben az is elhangzik, hogy csak NATO országok felett észlelnek chemtrail tevékenységet, nos számukra van egy kis meglepetésem. Ez a videó Egyiptomban készült, ami nem NATO-tag.

Itt pedig rögtön két kondenzcsík is látható és Japánban készült a fotó, ami szintén nem NATO tagország.

Extrém és nehezen komolyan vehető bizonyítékok

Közzétéve: 2014.03.19. 13:45 | Szerző: Kovács Nándor

Sok chemtrail-lel foglalkozó oldalon látni olyan képeket, ahol a repülőgépek mögötti kondenzcsík a szivárvány minden színében tündököl. Ezeket bizonyítékként mutogatják, hogy az ott a képen biztosan egy méregfelhő. Pár helyen még azt is tudni vélik, hogy az egyes színek a felhőkben, milyen méreganyagot tartalmaznak. Vajon ők ezt honnan tudják? Mintát vettek a kondenzcsíkból? Ezek a színes csíkok azonban még mindig nem méregfelhők, csupán a jégkristályok által megtört napfény okozta optikai jelenség. Remélem a szivárvány létrejöttét és a prizma működését nem kell elmagyaráznom.

Az összeesküvés-elmélet hívei sokszor átesnek a ló túlsó oldalára, és rengeteg felhőt néznek tévesen chemtrailnek, sőt még azt is tudják, hogy a HAARP-ot is bevetik azért, hogy felerősítsék a chemtrail hatását és/vagy aktiválja az összetevőket.

Nem vicc, sokszor teljesen ártalmatlan felhőket vélnek az Illuminátus Háttérhatalom művének. Egyesek már odáig merészkednek, hogy egy, a lenyugvó nap által megfestett zivatarfelhőben chemtrail bombát lássanak.

Chem-3.jpgNekik érdemes lenne meglátogatni az Időkép.hu felhőhatározóját, ahol rengeteg érdekes felhőről lehet megtudni információkat, és furcsamódon, egyik sem mérgező, vagy megmagyarázhatatlan.

MorningGloryCloudBurketownFromPlane.jpgOlyan is előfordul, hogy nagyon érdekes, és valóban ritka jelenséget chemtrailnek néznek. A fenti képen nem vastag chemtrail csík látható, hanem az ún. Morning Glory, ami Ausztráliában fordul elő. A kép egyik előfordulási helye, csakhogy ne mondja senki sem, hogy kitalálom ezeket, vagy szándékosan le akarom járatni a chemtrail hívőket. Ezt ugyanis megteszik ők maguk.

Ezeket a "bizonyítékokat" nehéz komolyan venni, és úgy gondolom, hogy nehéz olyan emberekkel vitatkozni, akik ezeket a bizonyítékokat komolyan veszik.

Bizonyíték #14: Furcsa minták az égbolton

Közzétéve: 2014.03.19. 11:20 | Szerző: Kovács Nándor

149296_525876174111794_1821619819_n.jpgGyakran találkozhatunk furcsa, rácsmintázatú vegyicsíkokat ábrázoló képekkel a különböző blogokon. Ezeket úgy magyarázzák, hogy jönnek a chemtrailező gépek és módszeresen berácsozzák az eget, amelyek összeérnek, így nagyobb hatásfokkal tudják mérgezni a lakosságot. A helyzet ezzel szemben azonban az, hogy a párhuzamos vonalak valójában az ég vonulásával alakulnak ki. Az alábbi videó nagyszerűen szemlélteti, hogy miről van szó.

A légi közlekedésben ún. intersection-ök vagyis kereszteződésnek nevezett csomópontok vannak, ezeknek meghatározott koordinátái vannak, a pilóták pedig ezeket az intersection-öket érintik repülésük során, hogy tartsák a repülési útvonalukat. Ezen a képen például Magyarország felett található csomópontok láthatóak.
erc7b.gifA fenti, rácsmintát ábrázoló képen tehát az látható, hogy két egymást metsző úton haladnak végig a repülőgépek, és kondenzcsíkot hagynak maguk után. A szél arrébb viszi a kondenzcsíkokat, de közben már jönnek az újabb gépek, amik szintén nyomot hagynak maguk után, eközben a régebbi kondenzcsíkok folyamatosan vastagodnak, ahogy az a képen is megfigyelhető. Érdemes kipróbálni a ContrailScience kondenzcsík szimulátorát, amiben beállíthatjuk a szélsebességet és a repülőgépek sebességét is.

Sokszor látni furcsa, körbe érő, spirál alakú kondenzcsíkokat, amik nyilvánvalóan nem jöhetnek létre a fent említett módon. Ilyenkor arról van szó, hogy a repülőgép ún. várakozó pályán mozog. Erre például akkor lehet szükség, ha a repülőtér nem tudja fogadni a repülőgépet. A fent említett szimulátorban ezt is megcsodálhatjuk, ha kivesszük az intersection mellőli pipát, akkor egy ilyen szimulációt kapunk, ráadásul a pálya két gyújtópontját (P1,P2) arrébb is pakolhatjuk, így változtatva a várakozó pálya méretét. A szimulátor hátterében egyébként éppen egy ilyen típusú kondenzcsíkot ábrázoló kép látható.
chemtrails.jpg

Csak hogy senki ne mondja, hogy szkeptikusként nem figyelek fel erre a jelenségre, íme egy, a saját szobám ablakából készített felvétel egy majdnem rácsmintázatú kondenzcsíkról. Az albérletem egyébként nem messze van Ferihegytől.
P9150003.JPG