Chemtrail Skeptic

A blogon a chemtrail összeesküvés elmélettel, annak bizonyítékaival és állításaival foglalkozok szkeptikusan. Eredetileg egyetlen bejegyzésbe szerettem volna leírni mindezt, de az idő előrehaladtával, ahogy egyre inkább beleástam magamat az összeesküvés elméletbe, egyre csak gyűltek az infók és az ellenbizonyítékok. Egyszer csak azon kaptam magamat, hogy egy többtízoldalas dokumentumon dolgozok már hónapok óta. A blogon ezt a hatalmas dokumentumot osztottam fel bejegyzésekre.

Bizonyíték #8: Levideózták a chemtrailszóró repülőgépet

Közzétéve: 2014.03.19. 10:23 | Szerző: Kovács Nándor

Rengeteg képet és videót lehet találni ezeken az oldalakon olyan „megmagyarázhatatlan” vagy szerintük csak egyféleképpen megmagyarázható jelenségekről, amelyen látszólag az történik, hogy ki és bekapcsolják a permetező szerkezetet, mert mondjuk, éppen tartályt cserélnek a rosszfiúk. A chemtrail hívők beleesnek az „argumentum ad ignorantiam” (tudatlanságból fakadó érv) érvelési hibába, hiszen feltételezik, hogy semmi más nem történhet itt, csak az, hogy egy szerkezetet ki és bekapcsolnak, tehát egyértelműen permeteznek minket.

Az alábbi videó is így kering a neten, ráadásul a hívők számára ez egy igazi ütőkártya (sok helyen úgy is van fent, mint a méregszórás megcáfolhatatlan bizonyítéka), hiszen nem a földről készült, hanem egy másik repülőgépről.

Azonban itt szó sincs permetezésről. Az jól látszik, hogy nem a turbinákból jön a kondenzcsík, és nem is a gép mögött lemaradva keletkezik, hanem rögtön a szárnyak után, olyan mintha a szárnyakba lennének beépítve a szórófejek és úgy szórná a mérget. A videót végignézve még a két pilóta beszélgetése is hallható, ahogy az egyik viccesen megjegyzi, hogy ez teljesen úgy néz ki, mint egy chemtrail és nevetve hozzáteszi, hogy ezt feltölti a Youtube-ra.

„Érzed a chemtrailt?” „Mostanára már meghalnánk.” „Felteszem a Youtube-ra” (és nevet)

De ha nem klasszikus, a turbinából keletkező kondenzcsíkot látunk, akkor ez mi? A szárnyprofil mögött leesik a nyomás, ez pedig megfelelő feltételek mellett kedvez az ún. aerodinamikai kondenzcsík létrejöttének. A háttérben jól látható, hogy egybefüggő felhőréteg felett repülnek, tehát a magas relatív páratartalom adott. Amikor eltűnik a kondenzcsík, akkor

  • vagy egy megváltozott nyomású légáramba kerülhetett a gép
  • esetleg a hőmérséklet annyira megnőtt, hogy már nem kedvezett a kondenzcsík kialakulásának
  • vagy a páratartalom volt annyira alacsony, hogy nem alakult ki a jelenség

Jól látható, hogy pontos adatok nélkül pusztán találgatok én is, de amíg ezeket a lehetőségeket nem zárjuk ki, addig azt sem lehet állítani, hogy ez egyértelműen egy chemtrailt szóró gép, tehát nem bizonyíték a chemtrailezésre.

komment

süti beállítások módosítása