Chemtrail Skeptic

A blogon a chemtrail összeesküvés elmélettel, annak bizonyítékaival és állításaival foglalkozok szkeptikusan. Eredetileg egyetlen bejegyzésbe szerettem volna leírni mindezt, de az idő előrehaladtával, ahogy egyre inkább beleástam magamat az összeesküvés elméletbe, egyre csak gyűltek az infók és az ellenbizonyítékok. Egyszer csak azon kaptam magamat, hogy egy többtízoldalas dokumentumon dolgozok már hónapok óta. A blogon ezt a hatalmas dokumentumot osztottam fel bejegyzésekre.

„Mi a fenét permeteznek ezek?”

Közzétéve: 2014.03.19. 09:37 | Szerző: Kovács Nándor

phoenixairparticulates.jpg2008-ban a chemtrail hívők végeztek egy vizsgálatot, aminek eredménye a fenti diagramon látható. 2009-ben megismételték a mérést, hasonló módszerekkel, és nem meglepő módon, hasonló eredményeket kaptak. A mérést a földön végezték, mivel szerintük a permetezés hatását a talaj közelében is lehet érezni. Három anyag, bárium, réz és mangán jelenlétét vizsgálták. Az eredmény egyértelműen riasztónak tűnik. A nagy oszlopok jobb oldalán lévő pici oszlopok a meghatározott toxikus szintet jelölik. Jól látható, hogy báriumból 2000ppb (parts per billion) a toxikus szint, ehhez képest a mért érték 556 000ppb. Még szerencse, hogy élünk. Azonban a vizsgálati módszer csak elsőre tűnik tudományosnak, valójában óriási hibát vétettek. A vizsgálati módszer ugyanis a következő volt: egy speciális, HEPA szűrővel ellátott porszívóval összeszedték a levegőben lévő port, és ennek mérték meg a fémtartalmát. Ezt egyébként a filmben is elmondják. A levegőben lévő por a talajból származik és bármilyen meglepő, de a talajban hasonlóan magas értékeket mérhetünk. A hibát ott követték el, hogy a mérésnél nem számoltak a „porszívó” által átmozgatott légtömeg mennyiségével.

A mérési eredménnyel az is probléma, hogy a diagramon feltüntetett toxikus értékek némelyike nem is a levegőben jelenlévő fém mennyiségére vonatkozik; a bárium maximum megengedett értéke például vízben mérendő.

A másik probléma ezzel a méréssel, hogy nem vetették össze a chemtrailek jelenlétével az adatokat, így nehéz kimutatni a kapcsolatot. Ha valóban ekkora értékek lettek volna a levegőben, ezalapján a vizsgálati módszer alapján, akkor sem állapítható meg egyértelműen, hogy a kiugróan magas értékek a chemtrailezés következményei lennének.

Hasonló hibát vétettek azok, akik egy kaliforniai tóból vettek mintákat és azt állítják a filmben, hogy nagyon magas értékeket kaptak. Arról azonban már mélyen hallgatnak, hogy nem a tó vizéből, hanem az iszapból (a fotón látható Matrix: Sludge felirat) vettek mintákat, annak alumínium tartalma pedig megegyezik a talajban található alumínium mennyiségével. Az iszap mennyiségének 7%-a volt alumínium.
contrailscience.com_files_chemtrails_basic_lab_report.pdf-20110820-094103.jpgAz alumínium a leggyakoribb fém, és a harmadik leggyakoribb elem a földkéregben az oxigén és a szilícium után. A talaj átlagosan 8% alumíniumot tartalmaz, de vannak olyan helyek ahol ennél jóval magasabb értékeket mérnek. Például Hawaii-szigeteken, ahová a film készítői is ellátogattak, a talaj alumínium tartalma elérheti akár a 60%-ot is!

Hawaii-n a helyi tisztifőorvos, dr Lorrin Pang 2011-ben elvégzett egy kísérletet, mivel ő is hallott a chemtrail elméletről és érdekelte a dolog. Ő azonban sokkal tudományosabban állt a kérdéshez. 30 napon keresztül számolta a kondenzcsíkokat és mérte az esővíz alumínium tartalmát, azonban nem talált összefüggést a kettő között.
contrailscience.com_skitch_Analysis_of_data.doc_20111215_155116.pngcontrailscience.com_skitch_Analysis_of_data.doc_20111215_155153.pngMások is gyűjtöttek esővizet vagy havat, és azt mérték be. Azonban a begyűjtött esővíz- és hó minták közül egyik se mutatott kritikusan magas szintet, általában 0.080-0.12 mg/l alumíniumot találtak a mintákban. Az igen szigorú uniós magyar és EU-s határérték is 0.2 mg/liter (200 mikrogramm/liter) alumíniumot enged meg az ivóvízben, így a „chemtrail bizonyíték" esővizet bárki nyugodtan meg is ihatja.

Itt például az egyik chemtrail csoport egyik hozzászólójának kiírása olvasható, amit szándékosan hagytam meg ebben a formájában:

 „FELHÍVOM MINDENKI FIGYELMÉT, HOGY AZ ESŐVIZET TAVALY BEMÉRETTEM, ÉS 92 MIKROGRAMM/LITER VOLT A 0,5 MEGENGEDETT KÖRÜLI ÉRTÉK HELYETT.MEDVEHAGYMÁT IS BEMÉRETTEM EGYIK SZEDŐHELYÉN, DE A VIZSGÁLATI EREDMÉNYEKET NEM KÜLDTÉK EL NEKEM, TEHÁT NAGYON SÚLYOS LEHET A HELYZET........(LETILTOTTÁK AZ INFO-T)”

Itt csak annyit téved, hogy nem 0.5 (mértékegységet nem is ír, szóval bármi lehet) a megengedett határérték. A 92 mikrogramm (µg) pedig még a milligrammnál (mg) is kisebb érték. Arról nem is beszélve, hogy milyen abszurd következtetést vont le abból, hogy nem kapta meg az eredményeket.

A bemérésekkel kapcsolatban bennem felmerült egy kérdés, és úgy gondolom, hogy erre a logikai hibára talán érdemes felhívni a hívők figyelmét is. Az elmélet szerint minden hivatalos szervezet titkolja, letagadja a chemtrail tevékenységet, így a chemtrail hívők nem hiszik el a hivatalos vagy hivatalos állásponthoz közeli állításokat. Azt azonban megkérdezném, hogy akkor miért hiszik el egy olyan laboratórium teszteredményeit, amiről senki nem tudja, hogy ki vagy kik pénzelik, milyen érdekcsoporthoz tartozik? Honann tudják, hogy az nincs benne az összeesküvésben?
Ha én Illuminátus lennék, és csinálnám ezt a chemtrailezést, akkor nekem lenne annyi eszem, hogy tisztában vagyok azzal a lehetőséggel, hogy egy idő után gyanút fognak az emberek, és mintákat kezdenek el küldözgetni a laboratóriumnak. Én erre az esetre kiadnám az parancsot, hogy ha bizonyos fémekre (pl: alumínium, bárium, stroncium) jön elemzési kérés, akkor azt köteles jelenteni a laboratórium az Országos Nemzeti Illuminátus Szövetség felé, és az eredményeket mindenképp meg kell hamisítaniuk, ha nem az elvárt értékeket kapják. Ezzel szemben az eredményeket mindig megkapják, és valahogy olyan érzésem van, hogy nem a laboratóriumok hamisítják meg a kimutatásokat, illetve vonnak le belőlük téves következtetéseket.

Ha már ennyit írtam az alumíniumról, akkor térjünk ki arra is, hogy az alumínium nehézfém-e vagy sem. Azért tartom ezt fontosnak, mert sok szkeptikus társam is azon mosolygott el, hogy ilyen sületlenségeket állítanak a chemtrail hívők. Atomsúlyát tekintve az alumínium nem nehézfém, egyértelműen a könnyűfémek közé sorolható, viszont orvosi szaknyelvben minden fémet, aminek toxikus hatása van, nehézfémnek tekintenek, függetlenül a fém atomsúlyától.

Az alumínium (és a bárium is) nagy mennyiségben valóban rengeteg egészségügyi problémát okozhat. A hétköznapi élet során a szervezetünkbe kerülő alumínium a vesén keresztül ürül ki, ezért ha nagy mennyiségben kerül a szervezetbe a vesét és a gyomrot terheli meg a legjobban. Mivel az alumínium eléggé gyakori elem így lényegében mindenhol és mindenen ott van. A reggeli vajas kenyéren ugyanúgy, mint a ruhán. Ott van az italban, amit megiszunk és a levegőben, amit belélegzünk. Egy átlagos felnőtt naponta 30-50 mg alumíniumot fogyaszt el, úgy hogy erről nem is tud. Komoly problémát akkor okozna az alumínium, ha például 100 mg/l felett lenne jelen az ivóvízben, ekkor gyomor- és bélrendszeri irritációt okozhat.

Angliában 1988-ban, Cornwallban, a camelfordi vízműnél történt műszaki hiba miatt a lakosság által fogyasztott ivóvízben az alumínium-szulfát drámai értékét (100 mg/l) mutatták ki a szakemberek. Az ivóvíz-szennyezés 20 ezer ember vízellátását érintette. Az emberek főleg bélpanaszokkal fordultak orvoshoz. A vízvezeték rendszer átmosatásával az alumíniumszennyezést rövid időn belül megszüntették. Későbbi, tartósan fennálló egészségkárosodás nem volt kimutatható.

A folyamatos alumínium szennyezés kockázataira, például az Alzheimer-kór és az alumíniumkitettség kapcsolatára egyes kutatások felhívták a figyelmet, ám a „chemtrail bizonyítékok" a normális környezeti alumínium kitettség töredékét mutatták csak be, így az alapfilmben hangoztatott érv, miszerint a chemtrailezés okozta a nő férjének Alzheimer-szindrómáját, hibás. Nem bizonyított, hogy a férfi betegségét az alumínium okozta, de ha az is okozta, akkor más forrásokból is többlet alumínium juthatott a szervezetébe.

Ajánlom elolvasásra ezt a linket, amin elég részletesen és szerintem érhetően leírják, hogyan érintkezünk az alumíniummal nap mint nap, és mikor milyen hatásai lehetnek.
image-1_med.jpeg
Az alapfilmben az alumínium számlájára írják például azt is, hogy a talaj elsavasodik, vagy a fák kipusztulnak. A probléma ezzel csak annyi, hogy megfeledkeznek egy egészen nyilvánvaló és sokkal nagyobb problémáról, amiről már a kondenzcsíkok hatásai bejegyzésben említést tettem, ez pedig a levegőszennyezés következtében kialakuló savas eső, ami szintén elsavasítja a termőföldeket, és képes kipusztítani a fákat.

A fákat gombák és egyéb kártevők is pusztíthatják, így a filmben elhangzott állításokat nem találom megalapozottnak, mivel kizárnak sok más lehetőséget. Persze lehet, hogy valóban a chemtrail miatt olyanok a fák, de én mindig azt mondom, hogy addig, amíg a többi lehetőséget elég nagy valószínűséggel nem zárjuk ki, illetve nem állnak rendelkezésünkre megalapozott bizonyíékok, addig nem állíthatunk semmi ilyen hajmeresztőt.

komment

süti beállítások módosítása