Chemtrail Skeptic

A blogon a chemtrail összeesküvés elmélettel, annak bizonyítékaival és állításaival foglalkozok szkeptikusan. Eredetileg egyetlen bejegyzésbe szerettem volna leírni mindezt, de az idő előrehaladtával, ahogy egyre inkább beleástam magamat az összeesküvés elméletbe, egyre csak gyűltek az infók és az ellenbizonyítékok. Egyszer csak azon kaptam magamat, hogy egy többtízoldalas dokumentumon dolgozok már hónapok óta. A blogon ezt a hatalmas dokumentumot osztottam fel bejegyzésekre.

Amerika beismerte a chemtrailezést?

Közzétéve: 2014.03.19. 13:58 | Szerző: Kovács Nándor

Az amerikaiaknál három úriembert kell megnevezni, akik a chemtrail hívők szerint beismerték a chemtrailezést, pontosabban a geoengineeringet. Mindhárom esetben elmondható, hogy a chemtrail hívők erősen ferdítenek.

Az egyik úriember John Holdren, Barack Obama tudományos tanácsadója, aki az alábbi videó és a chemtrail hívők szerint beismerte a geoengineering tevékenységet. Holdren valóban a geoengineering technológiájáról beszél, viszont annak is jórészt a lehetséges veszélyeit emeli ki. Egyértelműen azon az állásponton van, hogy tudományosan vizsgálni kell annak lehetőségét, hogy végszükség esetén például a napfény egy részét visszaverő aeroszol-részecskéket juttassunk ki az atmoszféra legfelsőbb rétegeibe, de felhívja a figyelmet arra, hogy az időjárás egy annyira komplex rendszer, hogy nem tudjuk, egy ilyen beavatkozás vajon hatásos lenne-e, lehet, hogy csak csepp a tengerben, de az is lehet, hogy az utolsó csepp a pohárban. Nem tudjuk jelenleg, hogy vannak-e káros mellékhatásai, és önmagában nem oldaná meg a problémát, csak időt nyernénk vele, hogy a probléma gyökerét orvosolni tudjuk. Azon kívül tehát, hogy Holdren nagyon megfontoltan nyilatkozik (itt a videóban is) a planétamérnökség lehetőségeiről, a megnyilatkozásai soha sem utaltak arra, hogy ilyen művelet folyamatban lenne-e már, vagy akár komoly tesztek folytak-e volna. Az erre vonatkozó konkrét kérdésekre mindig negatív választ ad, és nincs is igazán okunk kételkedni abban, hogy igazat mond.

A másik Dennis Kucinich képviselő, aki a hívők szerint 2008-ban a kongresszus elé terjesztett törvényjavaslatában elismerte a chemtrailt, mi több, a tudat-, és időjárás módosító, valamint földrengéseket mesterségesen előidéző szerkezetek jelenlétét az amerikai hadseregben. A konteósok szerint végül a kongresszus nyomására töröltette az oda nem illő pontokat. Valójában két UFO hívő Alfred Webre és Carol Rosin írták át a szöveget, a képviselőnek semmi köze nem volt hozzá.

Amerikai oldalról végül, de nem utolsó sorban meg kell említenünk David Keith-et, akit a chemtrailesek alapfilmjében is bemutatnak, és úgy állították be, mint a folyamatban lévő geoengineering legnagyobb zászlóvivőjét. Állításuk szerint a 2010-es AAAS (American Academy of Arts and Sciences) konferencián kijelentette, hogy törvényi felhatalmazással permeteznek minket úgy, hogy közben nincsenek tisztában a veszélyeivel.

Ezzel szemben valójában azt mondta – és ezzel kezdte az előadását – hogy a geoengineering teszteletlen és veszélyes, de szükséges a kutatása, mert később esetleg szükség lehet rá.

David Keith-et a film után többször is életveszélyesen is megfenyegették a chemtrail hívők, mondván, hogy az egész családját lemészárolják, ha nem tesz a chemtrailezés ellen semmit. Ezt megelégelve 2011. május 24-én leült beszélgetni néhány chemtrail hívővel a 100 percnél is hosszabb videót ezen a linken nézhetitek meg.  Ebből emelt ki pár nagyon érdekes mondatot Szilágyi András, előadásában.

„A geoengineering az a lehetőség, hogy az emberek esetleg szeretnék, még ha részlegesen és tökéletlenül is, ellensúlyozni a globális felmelegedés kockázatait úgy, hogy szándékosan hűtik a légkört azáltal, hogy valamiképpen visszaverőbbé teszik. És az én tudásom szerint senki sincs még a közelében sem annak, hogy ezt ténylegesen csinálja. Én nem támogatom, hogy csináljuk, de támogatom, hogy komolyan gondolkozzunk rajta.”

„Amiről beszélünk (aeroszolok a sztratoszférában) azok nem hoznának létre látható csíkokat, mert túl magasan lennének, és nem lehetne polgári repülőgépeket használni hozzá, mert azok nem tudnának olyan magasra repülni.”

Úgy gondolom, hogy itt egy újabb logikai hibára érdemes felhívni a kedves hívők figyelmét. Ha én, egy gonosz Szabadkőműves Illuminátus Annunaki lennék, akkor úgy csinálnám, hogy ne lássák az emberek a tevékenységet, még véletlenül se, ehhez képest teljesen jól látható és észrevehető.

„Én olyan problémákkal foglalkozom, amelyekről valóban úgy tudom, hogy ártanak az embereknek. A légszennyezés okozta halálozás több mint 1%. A légszennyezés kb. 50 ezer embert öl meg évente Észak-Amerikában. Ez valódi, ezek kemény adatok. Tehát az én szemszögemből nézve, én olyan problémákkal akarok foglalkozni, amelyek tényleg valósak. Arra nem láttam egy fia bizonyítékot sem, hogy a chemtrail összeesküvés-elméletből bármi is igaz lenne.”

„Ha valóban meg tudnának győzni arról, hogy az emberek ezt csinálják, akkor, és ezt komolyan mondom, azonnal eldobnék minden mást, amit csinálok, azaz ha a chemtrail alatt egy nagy kormányzati összeesküvést értünk, akkor tényleg minden mást azonnal abbahagynék és az életemet is kockára tenném azért, hogy leállíttassam. Azt gondolom, hogy ez volna a helyes. De nem láttam erre semmiféle bizonyítékot.”

Úgy gondolom, hogy Keith szavai nagyszerűen illeszthetők minden más, hasonlóan paranoid összeesküvés-elméletre, és nagyon jól megfogalmazza ezek legnagyobb problémáját ezeknek: nem valós dolgokkal, nem valós problémákkal foglalkoznak, hanem egy olyan képzelt, veszélyekkel teli világ problémáival, amik egyszerűen nem léteznek. Ha úgy tetszik, akkor a hívők valóban a Mátrixban élnek. A chemtrail összeesküvés elmélet hívői többek között készpénznek veszik a geoengineering technológia mindennapi alkalmazását, miközben még a legoptimistább kutatók is csak papíron elvégzett számításokat tudnak bemutatni, esetleg színes diagramokat tudnak prezentálni.

komment

süti beállítások módosítása